Погнаха ли нелегалните таксита в Димитровград?

контакти

Шофьори на две таксита, извършващи нерегламентиран превоз на пътници, са заловени за по-малко от седмица в Димитровград, според информация от МВР – Хасково.

Преди ден, срещу 41-годишен водач на такси е заведено бързо производство в районното управление на Димитровград, хванат на бул. „Раковски“ в града. Той не представил на контролните органи нужното удостоверение за превоз на пътници.

Другият случай, както писахме, бе от края на миналата работна седмица, когато за същото нарушение, бе хванат водач на таксиметров автомобил на ул. „Ромен Ролан“. Той също не представил пред контролните органи необходимото удостоверение.

Допускането е, че в последно време, полицията обръща по-сериозно внимание на нерегламентирания превоз на пътници, предвид краткия период на залавяне на двата автомобила… В рамките на тази година са известни още два случая в Димитровград, на залавяне на коли – в средата на март и към края на юни

Проблемът с нелегалните таксита не е нов за Димитровград. Неедин път сме писали за ромската пиаца, на паркинга при Бабин пазар. Опит да се ограничи тази дейност бе направен, след поставянето на бариери, но такива коли продължават да се въртят в района. Те стоят встрани или използват паркинга в събота и неделя, каращи пътници предимно за кв. „Изток“. Граждани споделят, че подобни стоянки се появяват и на други места, като например, пространства зад блокове на бул. „България“. Доколко тази информация има основание, е работа на органите да установят.

Привлекателна за нелегалните таксита е линията Димитровград – Хасково. Периодично пътници се оплакват, че по отсечката се движат малки бусчета, които се движат легално, но често са претъпкани. А това е предпоставка за развитие на нерегламентирания превоз, защото става по-бързо, по-лесно, по-приятно, макар да не е разрешено.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук