ПОГВАТ НЕЛЕГАЛНИТЕ ТЪРГОВЦИ НА ПИРАТКИ

В навечерието на празниците вече са започнали проверки в търговски обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешителни и сертификати. Строго ще бъдат наказвани хората, които съхраняват или употребяват оръжие или пиротехника, в нарушение на закона, информират от Областната дирекция на МВР. Припомня се, че е забранено на публични места да се хвърлят пиратки, бомбички и подобни, включително в новогодишната нощ.

Създадена е организация за засилено полицейско присъствие в цялата област по време на празниците. Специални мерки се предприемат на местата, на които ще има повече празнуващи. Броят на патрулиращите полицаи по пътищата също ще бъде повишен.

На гражданите се напомня по Коледа и Нова година да се пазят от грабежи, особено по пазари и хипермаркети. Трябва да се внимава също със съхранението и използването на банкови карти. От друга страна, ако посрещате празниците извън дома, трябва да внимавате за сигурността на жилището и ценните вещи в него. При продължително отсъствие, може да помолите съседи или роднини да наглеждат дома. Ако забележат съмнителни лица, да се обаждат на спешния телефон, съветват от полицията.

Междувременно проверки за безопасност предприеха от пожарната. Прегледани са църкви, увеселителни и туристически обекти. Дадени са указания и инструкции за действия при пожар.  

[box_info]За всяка болка има лек – аптека ГЕЧЕВ – Димитровград, бул. „Трети март” – 9[/box_info]  

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук