Повторно броят гласовете в 8 секции в региона, може да станат и повече

контакти

Получените гласове в изборите 2 в 1 в региона на Хасково ще се броят повторно в 8 секционни избирателни комисии, става ясно от решения на Районната избирателна комисия.

Първото решение е публикувано в 5.21 часа тази сутрин, последното – в 12.28 часа. Това означава, че е възможно комисиите, в които ще има второ броене, да се увеличат.

Към момента става дума за комисии в Хасково, Харманли, Маджарово, хасковските села Брягово, Гарваново,  Въгларово, свиленградските Щит и Капитан Андреево.

Като причини се посочват грешки при попълването на действителните гласове по партии и  коалиции, включително и в частта на преференциите. Разпоредено е повторното свикване на всички членове на комисиите, посочени в решенията на РИК – Хасково.

Така и стана… В 14.21 часа РИК публикува решение, с което разпореди повторно преброяване и в една от секционните комисии в Димитровград…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук