Повече приходи от планираните в касата на Общински пазари. Отстъпките продължават

контакти

Повече приходи от планираните постъпиха в касата на Общински пазари за изминалата година.

За 2017 година са събрани близо 3 млн. 625 хил. лева, при заложени 3,6 млн. лева, което е преизпълнение на бюджета. Отново 3,6 млн. са заложени и за настоящата година. Очакванията са през 2018 г. нещата да продължат със същите темпове, информираха от Общинско предприятие „Стопанисване, поддържане и изграждане на общински пазари и тържища“ /ОП СПИОПТ/.

От предприятието съобщиха още, че на 31 януари изтече срокът, в който регистрираните в Димитровград фирми можеха да ползват 20% отстъпки от наема за обектите си, на годишна база. Възползваха се 166 търговци на Неделен пазар. Продължават обаче отстъпки от 10%, за останалите търговци, които важат до края на март месец тази година. До момента от 10-процентния отбив се възползваха 73 фирми. Интересът към отстъпките е по-голям, спрямо миналата година, посочиха от ОП СПИОПТ.

Междувременно, на тържището вече зареждат колекциите, с пролетни дрехи, обувки и други артикули. Новият сезон настъпва много по-рано. В началото са най-хубавите неща и има богат избор, споделят продавачи от димитровградското тържище.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук