Повече катастрофи с пострадали деца през това лято, спрямо миналото в региона

контакти

Повече катастрофи, в които са пострадали повече деца, са станали през тазгодишния летен период в региона на Хасково, отколкото миналата година. Освен това сега има починало при инцидент дете.

Броят на настъпилите произшествия с пострадали деца през 2023 г., за периода 1 юни – 31 август,  е 15, с 1 убито и 16 ранени деца. За сравнение, за същия период на миналата година инцидентите са били 13, без убити, с 14 ранени непълнолетни. Това информират от Областната дирекция на МВР – Хасково, на прага на новата учебна година, когато в районите на училищата и кръстовищата с интензивно движение ще е организирано засилено полицейско присъствие.

Оттам посочват, че още в началото на лятната ваканция, в сътрудничество с общините, регионалния инспекторат по образованието и училищните ръководства бяха планирани и изпълнени комплекс от мерки за обезопасяване на училищните сгради и дворове и за подобряване организацията и безопасността на движение в районите на учебните заведения. Служителите от  противопожарен контрол  са извършили проверки в учебните заведения в областта. Служителите от пътна и териториална полиция също са извършили проверки в районите на училищата…

Акция, под наслов „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!”, се провежда в периода септември-октомври 2023 г.

В рамките на акцията, дните от 16 до 22 септември са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност, под наслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“, а 20 септември е определен от ROADPOL за Ден без жертви на пътя.

Анализът на пътните полицаи сочи, че произшествията са основно в населените места. А във връзка с ограничаване на предпоставките за ПТП с деца и намаляване на техния брой, следва да се засили дейността по провеждане на срещи и изнасяне на лекции сред учащите по тематики, касаещи безопасността на движението по пътищата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук