Повече гранични полицаи срещу нелегалната миграция

контакти

Депутатите приеха да бъде увеличена щатната численост на служителите на МВР за нуждите на контрола по границата при засилен миграционен натиск.

Възможността е записана в приетите на второ четене промени в Закона за администрацията в Народното събрание. Вносители на предложението са председателите на ПГ на ГЕРБ-СДС и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски и депутати от двете формации.

В мотивите на вносителите е записано, че с увеличаване на щатните бройки ще отпадне необходимостта от командироване на полицейски служители от други структури на МВР и Главна дирекция „Гранична полиция“ ще може самостоятелно да охранява границите с подготвени полицейски органи.

В средата на март министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви на заседание на УС на НСОРБ, че промените в този закон отварят възможността за назначаване на още 1264 гранични полицаи, като така държавната граница ще бъде изцяло покрита.

Източник: БНРПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук