Повдигат въпрос за проблемна канализация по централна градска част

Въпрос за проблемна канализация по централна градска част бе повдигнат в заседанието на местния парламент в Димитровград днес. Знаем, че там има неработеща канализация. Причина е за компрометиране основите на сградите, развъждане на комари и неприятни миризми. Това каза общинският съветник Валентина Кунева, попитала кмета Иво Димов дали ремонт на канализацията се предвижда по проекта за алеята.

Какво знаете, не ми е ясно. Ние знаем други неща. Как разбрахте, че канализацията не работи? Наистина, има проблеми, но те не са свързани с това, че не работи. Причините са други, отговори кметът, с уточнението, че оправянето на канализацията няма как да се включи в проекта за централна част, тъй като Оперативната програма по него не дава възможност за действия по подземна комуникация.

В същото време, градоначалникът допълни, че ще се направи всички възможно за решаване на проблема. Вече се работи по темата, съвместно с ВиК дружеството, подчерта той.

Водното дружество е обследвало проблемните участъци, включително, ползвайки и камери, за да се установи къде има запушване. Ще си свършим работата както трябва. Вече сме започнали да го правим, акцентира Иво Димов.

Междувременно, както се вижда на снимката, подготвителни работи по ремонта на алеята са в ход. В момента работници действат по площадка, в близост до бул. „Георги С. Раковски“. Дейности текат по шадравана и на други места по протежение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук