Повдигат въпроса за закъснения при запълването на дупки след ремонт

Срок няма, но се внася депозит

контакти

Има случаи на дупки, предимно по улиците в Димитровград, които не се запълват с месеци, след ремонт. Това посочи на днешната сесия на Местния парламент общинският съветник от Коалиция „Да за Димитровград“ Мартин Колев. Той попита какво се прави в такива ситуации и как се осъществява контрол.

Отговори кметът Иво Димов, според когото няма определен със закон срок, който като не се спази, да последват санкции. Има обаче изискване разкопаващите фирми да внасят предварително депозит, който не им се връща, ако не си изпълнят ангажимента.

Незасегнат остана въпроса кога се стига до задържане на депозита, но бе уточнено, че различни са факторите за това, сред които метеорологичните условия.

Изкопни дейности извършват дружества като EVN, „Ситигаз“, ВиК. От „Ситигаз“, в момента, в който си прокарат комуникациите, възстановяват конкретното място. Проблем има с ВиК, след отстраняване на аварии. Доколкото знам, от Водното дружество имат договорка с асфалтовата база на „Щрабаг“, обясни Иво Димов.

Той не се съгласи, че има случаи, при които месеци дупки остават неоправени. Вметна обаче, че ако има такива, гражданите могат да сигнализират в Общината.

Темата бе дискутирана по предложение за изменение на общинската Наредба №24 за реда и условията за извършване на строителни и монтажни работи, свързани с разкопаване. В нея се казва, че при разкопаване, се внася гаранционна вноска в размер на 50 лв./кв. м. Новото е, че вече ще се прави разделение, в зависимост от настилката, а оттам – на дължимото. За възстановяване на трайна пътна настилка, вноската остава 50 лв./кв. м. Ако настилката не е трайна, ще се дължат 30 лв/.кв. м., а за настилка от плочи – 40 лв/.кв. м.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук