ПОБЕДА НА РЕФЕРЕНДУМА ОТЧEТE БСП, ГРУПИРА СЕ ЗА ИЗБОРИТЕ

БСП - референдум
контакти

Победа на референдума от 27 януари отчитат димитровградските социалисти. Такава е оценката на ръководството, направена на вътрешно заседание-анализ. Допитването до народа за развитието на ядрена енергетика беше провал за ГЕРБ, подчертал през колегите си председателят Димитър Петров. Според него при такива резултати лидерът на загубилата партия би следвало да подаде оставка. Към губещите в БСП причисляват и партията на Меглена Кунева, която в хода на кампанията също нееднократно заявява позиция против изграждане на нова АЕЦ.

По-ниска от средната за страната, но по-висока от областната активност отчитат в общината червените. Резултатът е съпоставен и с постигнатото на местните избори през 2011 година, което дава основание да се мисли за положителна тенденция. Изводът е, че управляващите отслабват позициите си по места, включително в Димитровград. Това трябва да е импулс в мотивацията за парламентарните избори, смята соцръководството. За вота през юли започва и стягане на редиците. Приета е актуализация на предизборния щаб в който ключови направления са поверени на млади надежди.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук