ПМГ „ИВАН ВАЗОВ“ ОТБЕЛЯЗА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК

контакти

Ръководството и учениците на ПМГ „Иван Вазов“Димитровград отбелязаха своя патронен празник. Тържеството се проведе в двора на училището. То започна с издигане на националния трибагреник и посрещане знамето на гимназията. Последваха слова, песни, рецитал, декламиране на стихотворения от ученици по произведения на Патриарха на българската литература и патрона на училището – Иван Вазов. Директорката на училището поздрави учениците и педагогическия персонал за патронния празник. Обърна внимание на постигнатите в последно време успехи, спечелени проекти, изпълнявани и предстоящи дейности. След това бяха раздадени грамоти на ученици, постигнали постижения на олимпиади, състезания и други прояви. Поздрави изпратиха кметът на общината Иво Димов и председателя на общинския съвет Стефан Димитров.

По традиция патронният празник гимназията отбелязва в края на април. Той не се свързва с конкретна дата от живота на Иван Вазов. По-скоро датата се обвързва с Априлското въстание, защото поетът и писател възвеличава с творчеството си това историческо събитие, обясняват от ПМГ. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук