ПЛАСТИКА НА ГРОЗДАН ГРОЗЕВ ВЗЕ ИВО ДИМОВ ЗА ФОРЛИ

контакти

Пластика на твореца Гроздан Грозев избра кметът на община Димитровград Иво Димов. Той ще я подари на своя колега от италианската община Форли проф. Роберто Балзани. Това ще стане по време на подписването на споразумение, чрез което Димитровград ще стане учредителен член на Асоциацията по проект АТРИУМ. Творбата е част от съвместната изложба на скулптора Гроздан Грозев и художника Йордан Йорданов, открита в зала „Асен Крайшников“ миналата седмица. Интересен факт е, че Гроздан Грозев е учил скулптура в Перуджа – Италия.

Пластиката се казва „Европа“. Символично я свързваме с подписването на споразумението по АТРИУМ. Поднасянето на такъв дар се изисква по протокол. Решихме по този начин да популяризираме културата на Димитровград, България и нашите признати автори. Това каза Кремена Борисова, специалист „Връзки с обществеността“ в общината.

Иво Димов от днес до 15 юни ще бъде във Форли. Там ще се състои шестата финална среща по АТРИУМ и подписване на споразумението. 

Кадър от откриването на съвместната изложба. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук