ПЛАНИРАНО „ШИПКА“, „ШЕЙНОВО“ БЕЗ ВОДА, ЗАД ХАПКАТА – АВАРИЯ

контакти

Планирано улиците „Шипка“, „Шейново“ и част от „Първи май“ в Димитровград останаха без вода. Извършва се подмяна на връзка с нов водопровод с по-високо налягане.

Това се прави заради изграждането на новата жп линия. Строителството изисква водопроводът, преминаващ под коловозите, да е с по-високо налягане и на по-голяма дълбочина. Под релсите и от другата страна на гарата вече е подменен. Предстои да свържем готовия вече водопровод с останалата част. Това разказа Илия Стоев, инженер от фирма „Терна“, отговарящ за инфраструктурата под и над линията.

Не се знае колко време ще отнеме правенето на връзката. Проблемът е, че попаднахме на муфа и може да се забавим, допълни служителят от ВиК Себахтин Мехмед. От дружеството казаха още, че подмяната е само в частта около коловозите. Другата част от водопровода остава със същите тръби. Различните материали могат допълнително да доведат до забавяне на планирания ремонт.

В същото време работниците от ВиК отстраняваха авария по ул. „Патриарх Евтимий“, зад заведение за бързо хранене „Хапката“. Към 10 часа все още не бяха стигнали до спуканото място. Предположиха, че става дума за дефектирала муфа. Малко вероятно, според тях, е тръбата да е пръсната, тъй като няма много голям теч. Очакват до обед да се справят, ако не се случи нещо непредвидено.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук