Пламна депото за строителни отпадъци край Хасково

Пожар избухна днес следобед на депото за строителни отпадъци край Хасково, съобщават от Общината в областния град.

На място веднага са изпратени три противопожарни автомобила, които не позволяват огънят да се разрасне. По разпореждане на заместник-кмета Динко Тенев е изпратена водоноска от община Хасково, както и вода за огнеборците. Служителите на КОРЗ и „Екопрогрес“ съдействат на пожарникарите за по-бързото овладяване на огъня.

„Вероятно става въпрос за самозапалване, заради високите температури през последните дни“, коментира заместник-кметът на Хасково Динко Тенев.

„Въпреки, че тук трябва да се изхвърлят само строителни отпадъци, много често някои граждани нарушават правилата и изхвърлят гуми, стъкла и др. Именно тези отпадъци са леснозапалими и се стига до подобни инциденти“, каза още Динко Тенев. Предстои противопожарните експерти да установят конкретните причини за запалването.

Община Хасково изпраща на място и тежка техника, която да подпомогне потушаването на пожара.  Няма опасност за града и хората. През цялата нощ на мястото на инцидента ще останат противопожарни екипи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук