Пламен Панев, кандидат за кмет на Димитровград: Достоен живот за всички е приоритетът ми

контакти

Осигуряване на добър и достоен живот за всички хора, без да ги делим по възраст, етнос, религия или друг признак. Това е основният приоритет на моите колеги-социалисти и мой личен, споделя Пламен Панев, издигнат за кмет на Димитровград от „БСП за България“, водач на листата с кандидати за общински съветници на коалицията на местния вот на 29 октомври.

Доверието на съпартийците ми към мен и това, че съм млад човек, който има надежда, че община Димитровград може да се развива по-успешно в следващите години, ме мотивира да вляза в кметската надпревара. Ще работя за подобряване на условията на живот и съм уверен в успеха, защото до мен стои ерудиран и опитен екип.

Кандидатите в листата са доказани в сферите си през годините. Заедно с тях, ако избирателят ни гласува доверие, ще постигнем поставените цели. Надявам се, че в следващия Общински съвет ще са по-малко действията напук, че ще има повече чуваемост и диалогичност между отделните групи, за да приемаме конкретни решения и предложения за развитието на Димитровград и общината, подчертава кандидатът за кмет и водач на листата на „БСП за България“.

Пламен Панев е на 40 години. Средното си образование завършва в димитровградската Професионална гимназия „Капитан Петко войвода“.  В Шуменски университет “Епископ Константин Преславски“ e бакалавър по специалност „Социални дейности, магистър по специалност „Публична администрация“. Бил е начело на Младежкото обединение на социалистите в Димитровград, както и член на Изпълнителното бюро на Обединението в София. Председател е на Общинската организация на БСП в Димитровград от 2020 г. Определя себе си като откровен и диалогичен човек, готов да признава грешките си, за разлика от много други.

Демографският проблем е от първостепенно значение, обяснява Панев. Според него, решаването му може да започне с икономическо развитие, съобразено със спецификата на всеки един район. Важно е също така да се стремим, освен да подобряваме условията в града, да помислим за развитието на населените места, които в последните над 4 мандата бяха пренебрегвани. Това е следваща стъпка, казва той, за привличане на млади хора и семейства в общината, в която населението застарява и стремглаво намалява. Съществено е и да се създадат по-здрави партньорски отношения между граждани и местна власт, за да се открояват по-ясно ежедневните проблеми.

Запазване и увеличаване на общинската собственост е друг приоритет на БСП в Димитровград. В годините сме единствената група в Общинския съвет, гласувала против повечето продажби на такава собственост. Тя е необходима за реализирането на проекти, за усвояване на евросредства, гарантирани с общински заеми. Това допълва Панев и подчертава, че оттам нататък, идват заетостта и по-високите доходи, подпомагане на малкия и средния бизнес и земеделски производители. Свързани са доброто образование, повече средства за спорта и увеличаване на социалните услуги.

Трябва да се направи още за качественото и по-добро здравеопазване. Общинската МБАЛ „Света Екатерина“ се стабилизира в последните години, в програмата е заложено привличане на млади специалисти, но ще е добре да се помисли и за привличането на млади хора с подпомагане на образованието им и възможност след завършването да работят в димитровградската болница. Може да се изготви кадрова програма, в партньорство на Общината и с други компании и фирми от частния сектор. Наложително е, защото нашият район, макар да има много благоприятни условия, е на последните места по възнаграждения, а това е предпоставка младите да отиват другаде, обяснява кандидатът за кмет на Димитровград.

Темата с ВиК също е болна, тъй като не са достатъчно качествени услугите, а водата е необосновано скъпа. От 2016 г. насам ние бяхме сред малкото в ОбС, които настоявахме местното ВиК да остане самостоятелно, не да минава към областната Асоциация. Обясняваше се, че няма да има евро средства, ако не се присъединим, но се оказа, че такова изискване от ЕС не фигурира. Вече е минало, но трябва да се обединим, за да защитим интересите на гражданите, споделя Пламен Панев.

Пламен Панев

През годините винаги сме отстоявали обещанията си и сме водели последователна политика. Призовавам хората, без значение за кого, да излязат и да гласуват на 29 октомври. Естествено, ще се радвам, ако предпочетат моята кандидатура за кмет на Димитровград и кандидатите ни за общински съветници, с № 1 в бюлетината, казва социалистът Пламен Панев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук