ПЛАКТИ С ПРИЗИВ ЗА ПРОТЕСТ В НЕДЕЛЯ

контакти

Плакати призовават гражданите да излязат на протест в неделя. Прави впечатление, че дата не е посочена. „Не стойте безучастни, за да не станете съучастни“, е написано на тях. Като допълнение организаторите посочват, че когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна. Кои обаче са те, остава неясно, поне от плакатите. Единствено на тях има гербът на Република България. Не става също ясно кой е поел разходите за тяхното отпечатване. Дали някой го е направил безвъзмездно, дали е гражданска инициатива, дали зад начинанието стоят една или повече организации…?

Афишите са закрепени с кабърчета на няколко дървета в централна градска част. Вероятно ги има и на други места. Малка промяна има в часа. Досегашните неформално бяха обявявани от 18:30 часа. В неделя е насрочен за 20 часа. Мястото остава същото – площада пред общината.

До този момент протестите в Димитровград вървят доста вяло, за разлика от София и други по-големи градове. В първия ден на 14 юни недоволните бяха около 20 човека. Това се оказа най-високата бройка. В следващите дни съставът намаля. Към 18:30 часа в петък ситуацията не беше по-различна.

Протестиращи коментираха, че един протест с повече хора ще се окаже решаващ. Ще даде искрата, която да мотивира хората след това. Ако желаят да протестират, разбира се. Забелязва се прилика с предишните протести през зимата. Тогава Димитровград излезе по улиците със закъснение. Дали сега ще бъде така, или напротив, предстои да се види. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук