Пиян шофьор опита да подкупи полицай, моторист „заорава“ в нива след гонка

контакти

Водач, шофиращ с алкохол, е задържан след опит да подкупи полицай в Димитровград, информират от МВР – Хасково.

Вчера в 10,10 часа униформени служители спрели за проверка на бул. „Димитър Благоев“ лек автомобил „Опел“, шофиран от любимчанин на 29 години. В хода на контрола служителите установили с техническо средство наличие на 1,43 промила алкохол в издишания въздух. След показанията на дрегера, с цел да осуети санкцията, водачът направил опит да подкупи младши автоконтрольор Атанас Ангелов с банкнота от 50 лева. Последвало е задържането му по образуваното досъдебно производство.

Непълнолетен моторист е направил опит да избяга от полицейска проверка, съобщават още от пресслужбата на полицията. Вчера в 11,25 часа полицаи от Общинска полиция поискали съдействие от колегите си от управлението в Хасково. Те съобщили, че на бул. „Илинден“ забелязали нерегистриран мотор, но шофьорът му не спрял за проверка на техен сигнал. Екипи от управлението установили возилото и водача му на стария път за село Крум. Подали му звуков и светлинен сигнал за проверка, но момчето увеличило рязко скоростта, навлязло в ниви с посеви, с оглед да възпрепятства контрола и да избяга. Малко по-късно е задържан и е установен, че е на 17 години от Димитровград. Изяснило се, че моторът  „КТМ“ – 300 кубика, е без регистрационен номер. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук