Пиян подпалвач драсна клечката на къща на бивша колежка и се предаде в полицията

Употребил алкохол тополовградчанин се е предал в полицията, след като драснал клечката на къща, в която живеела негова бивша колежка.

Тази сутрин в 3 часа на спешния телефон е получен сигнал за горящата сграда на улица „Латинка“ в Тополовград. Вследствие от пламъците, къщата, собственост на 55-годишна жена, е изгоряла напълно, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково.

Половин час по-късно в полицейското управление се явил 33-годишниият, който заявил, че той е извършил палежа.

Снети са му обяснения, в които признал, че след като пил, си спомнил лош спомен с жената, с която били бивши колеги. Отишъл до къщата, запалил парче плат и го пъхнал под дъските на покрива. След минути обаче го загризала съвестта и тръгнал да събужда спящите в сградата.

Пострадали от пожара няма. Подпалвачът е задържан до 24 часа по образуваното бързо производство. Предстои оглед в светлата част на деня, поясняват от пресслужбата на полицията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук