ПИТАТ В ХАРМАНЛИ ЗА УЧАСТИЕ НА СЪВЕТНИЦИ В КУПЕН ВОТ

За Харманли ще пътуват утре председателят на ОБС Стефан Димитров и общинският съветник Тодор Ташев. Те съставят анкетната комисия за изясняване на обстоятелствата около привикването на общинската съветничка Живка Вълкова в Районното полицейско управление.

Комисията бе сформирана на сесията през октомври, като първите резултати от нейното действане станаха ясни днес. Димитров обясни, че до този момент са се срещали с окръжния прокурор, директорът на областната дирекция на МВР, имали са и среща в прокуратурата в Димитровград.

На първите две срещи така и не ми бе дадена информация общински съветници да са участвали в купуване на гласове. Беше ми казано, че тече производство и не могат да огласяват каквото и да е. Препратиха ме към Районна прокуратура Димитровград. Оттам ме информираха, че досъдебното производство е изпратено в Районна прокуратура Харманли. Там ще имаме среща утре, за да намерим самата преписка. В Харманли, доколкото разбрах неофициално, има данни за купуване на гласове и поради тази причина преписките се обединяват на едно място, съобщи Стефан Димитров.

Той се обърна към колегите си от Общинския съвет, като каза, че всеки може да провери дали е част от досъдебно производство. За целта се подава заявление до прокуратурата лично.

rk4_banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук