Пистолети, пушки и боеприпаси откриха в къщите на двама

Общо, 9 пистолета, 3 пушки и боеприпаси са открити в къщите на двама – в Хасково и село Гарваново. Те са задържани в районното управление на Хасково за държане на оръжия и боеприпаси без надлежно разрешение, информират от Областната дирекция на МВР.

В дома на първия, на 20 години, в хасковския квартал „Бадема“ са открити пистолет-9мм.; пушка с дървен приклад и монтиран оптически прицел; пистолет с 11 газови патрона; покривател за оръжие; кутия с бутони и светлини-външна батерия, която при отваряне е разпределена като класьор. Намерени са сгъвки с бяло прахообразно и бяло кристалообразно вещества и синя таблетка с изображение. В кутията е имало множество гилзи и патрони за ловна пушка, автомат и малокалибрено оръжие.

Арестуван е и 45-годишен жител от хасковското село Гарваново. В дома му без надлежно разрешително са открити да се съхраняват 2 пушки; 7 пистолета с пълнители; 44 ловни патрона, кал.12; кутия със 7 газови патрона и 50 патрона, поставени в 10 метални пластини. Оръжията и боеприпасите са предадени с протокол на разследващите по образуваните досъдебни производства.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук