ПИРАТКИ: ГЪРМЕЖИ ВСЕКИ ДЕН, ГЛОБЕНИ НЯМА

Въпреки че често се чуват гърмежи от пиратки, глобени няма. В болнични съм. Допреди два дни нямаше санкционирани, коментира говорителят на Областната дирекция на МВР Нина Николова.

По-актуална информация дадоха от Общинска полиция – Димитровград. Оттам също потвърдиха, че няма задържани или санкционирани лица, хвърлящи бомбички или други гърмящи изделия.

Преди празниците от полицията съобщиха, че са започнали проверки в търговски обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешителни и сертификати. Оттам напомниха, че е забранено на публични места да се хвърлят пиратки, бомбички и подобни, включително в новогодишната нощ.

Глоба от 10 до 500 лв. грози нарушителите, се казва в заповед на кмета Иво Димов, от 20 декември. С нея градоначалникът забранява търговия на пиротехнически изделия, без надлежните разрешителни и сертификати. Забранява се също употребата на всякакъв вид гърмящи и пожароопасни стоки на обществени места.

Не може да се отрече, че гърмежите тази година са много по-малко отколкото от предходните. Въпреки това хората се оплакват, че пиратките смущават ежедневието им.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук