ПИЖО И ПЕНДА ЛЕТЯТ ЗА ЧУЖБИНА ПРЕДИ МАРТ

Мартеници
контакти

Димитровградчани с близки и приятели в чужбина още от първите дни на февруари започнаха да купуват мартеници за тях. Опаковат ги и изпращат подаръците или ги вземат със себе си, ако им отиват на гости. Причина е, че понякога минава доста време в път зад граница. Купувайки ги отрано, хората искат да са сигурни, че ще стигнат навреме за празника в началото на март.

Баба Ваня вече е изкарала червено-белите творения пред бившето кафе „Малина“. Тя е първата, направила това и вече се радва на клиенти. Потвърждава, че хората купуват в началото най-вече за близките и приятелите си в чужбина. Именно това я провокирало да излезе толкова рано през февруари. Топлото време също оказало влияние, разбира се. Другите хора засега се спират само да гледат, но се случва и да си вземат. Ако дойдете след седмица, ще видите над 50 мои колеги, казва тя.

Хвали се, че мартениците са дело на нейните ръце. Ползва само естествени материали и най-вече вълна. Нижим, правим съчиняваме, образно се изразява баба Ваня. Най-атрактивните са с традиционните герои Пижо и Пенда, изработени от жива вълна, пояснява тя. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук