ПЕШЕХОДЦИТЕ ПОД ЛУПА ПРЕЗ МАЙ И ЮНИ

контакти

През месеците май и юни пътната полиция ще контролира със засилено внимание спазването на правилата за пресичане от страна на пешеходците. Обект на внимание обичайно ще бъдат и шофьорите. Контролът ще обхване рисковите участъци и кръстовища. Специализираните полицейски операции „Запази пешеходеца“ ще акцентират на скоростта на превозните средства, заснемайки нарушители. Униформени ще водят беседи по темата за безопасността на пътя на велосипедисти, деца и ученици. От 6 до 12 май се провежда втора глобална седмица „Безопасност на пешеходците”, под егидата на ООН, съобщават от областната дирекция на МВР.

На регионалните инспектори по образованието ще бъде предоставена статистика и анализ на пътните инциденти с деца и юноши на съответните територии, както и препоръки за избягване на рискови ситуации. Ще се изготвят предложения до общините за обезопасяване на рискови за злополуки с пешеходци улични отсечки и кръстовища и за отстраняване на препятствия, които ги принуждават да се движат по пътните платна. Ще бъдат отправени препоръки за монтиране на средства за принудително намаление на скоростта и допълнително осветление в зоната на рискови пешеходни пътеки.

От дирекцията съобщават, че през изминалата година на територията на областта са убити 21 пешеходци, а ранени 327. От общия брой на ранените – 19 са под 18-годишна възраст. Основните причини са отнемане предимството и неправилни маневри. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук