ПЕТ СЕКЦИИ И ТРАНСПОРТ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ НА РЕФЕРЕНДУМА

Референдум
контакти

В пет секции на територията на общината ще имат възможност да гласуват хората с увреждания на националния референдум на 27 януари. Това са секции: № 4 – СОУ „Васил Левски“; № 6 – ЕГ „Иван Богоров”; № 44 и № 48 – ОУ „Пенчо Славейков“; № 76 – ОУ „Димитър Матевски“ – Меричлери. За решилите да дадат вота си по този начин хора с увреждания е осигурен транспорт. Заявки за ползването му могат да се правят на телефони 0391/68 231, както и на 0888/510 762, съобщи секретарят на общината Венета Стоименова.

Тя информира още, че на 26 и 27 януари гражданите трябва освободят от колите си пространството на паркинга зад сградата на администрацията. Това се отнася за всички и най-вече за паркиращите там от съседните блокове.  На 26-ти ще се раздават материалите на секционните избирателни комисии и пространството ще бъде заето.

На 17 януари пък в зала „Гроссето“ ще се проведе обучение на СИК от представители на РИК /Районна избирателна комисия/. За членовете на секции от 60-та до 91-ва то ще започне от 11 часа, а за тези от 1-ва до 59-та, от 14 часа.

За референдума на територията на община Димитровград са образувани 91 секции. Право на глас ще имат общо 53 233 души.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук