Пет нови имена в по-късата листа на БСП за Хасково

Националният съвет на БСП одобри всички листи за 31 многомандатни избирателни райони с мнозинство от 121 гласа за, без против и въздържали се. В тях участват номинирани членове на партията, представители на досегашните коалиционни партньори, както и новите партии и движения, които се присъединиха към голямата лява коалиция.

Това информират от „Позитано“ 20, но дали заради пропуск или друга причина, листите не са публикувани на партийния сайт. Те обаче се появиха в медийното пространство, като например в „24 часа“. По-късно бяха официално публикувани в отделна публикация.

Листата на БСП за област Хасково е с 12 човека, което я прави по-къса, спрямо тази за парламентарните избори на 4 април, в която фигурираха 16 души. Пет са и новите имена.

Сега водач е Владимир Маринов. 2. Смиляна Нитова, 3. Георги Илиев, 4. Диляна Комитова, 5. Пламен Панев, 6. Димо Стратиев, 7. Божидар Драганов, 8. Иван Педев, 9. Иван Ганев, 10. Владимир Бамбалов, 11. Михаил Димитров, 12. Атанас Атанасов.

Нови в листата са водачът и намиращите се на 3-то, 5-то, 10-то и 11-то място, спрямо листата за предходните парламентарни избори.

Подредбата й преди дни от Областния съвет не е минала без перипетии. Според запознати, ситуацията била свързана с представители на партийната организация в Хасково и председателят й Камен Тодоров, който наскоро коментира, че настояването на организацията е водачът да е местен… Така се стигнало до решението второто място, което било отредено за Хасково, да бъде посочено служебно от Националния съвет.

В настоящата листа личи липсата на успешните в 44-я Парламент народни представители Виолета Желева и Никола Динков. Желева стана заместник-областен управител на Хасково. Никола Динков, пък, бе предложен за водач от организацията в Свиленград. Той обаче не бе в листата на предходните избори, няма да е в нея и сега.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук