ПЕТЪР ТАШЕВ С ГРАМОТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ВОЛЕЙБОЛА

контакти

Волейболният специалист Петър Ташев получи грамота за цялостен принос в развитието на волейбола в Димитровград, както и за наскоро навършения 60-годишен юбилей. Тя му бе връчена от Иво Димов днес. Градоначалникът му благодари за дългите години всеотдайна работа в развитието на талантите. Посочи, че неговата дейност е изградила и играчи, които са намерили място в националния отбор. Изрази твърдото си намерение за подкрепа на волейбола в общината, както и на другите спортове. От своя страна, развълнуван, треньорът на ВК „Раковски“ благодари за жеста. Акцентира на това, че без подкрепата на общината волейбол в Димитровград няма да има. Кметът си беше подготвил топка, която беше разписана от Петър Ташев със специално послание.

През март той получи и плакет от Българската федерация по волейбол за юбилея. Тогава сподели, че мечтае да вземе медал от държавно първенство със своите играчи, независимо на каква възраст.

Петър Ташев е роден на 21 март 1953 г. в Харманли. Още от трети клас започва да се занимава със спорт, първоначално  с футбол, после с борба и волейбол. Завършва спортният техникум в Пловдив и Висш институт по физкултура /ВИФ/, сега Национална спортна академия /НСА/ в София, занимавайки се само с волейбол. Става юноша на „Локомотив“ Пловдив, след това играе за отбора на Сливен и „Берое“ – Стара Загора. Има изиграни няколко мача за младежкия представителен отбор. Треньорската си кариера стартира на 30 години в Сливен, после води „Марица“ Пловдив, тимът на Шумен и „Нефтохимик“ – Бургас. От 86-та година е в Димитровград. В момента е треньор на ВК „Раковски“, наследник на ВК „Неохим“. Развива миниволейбол /3-4 клас, 13 годишни, младша, старша и мъже. При нежния пол – мини, 13 годишни, 15 годишни, девойки. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук