ПЕТЪР ТАШЕВ: МЕЧТАЯ ЗА МЕДАЛ ОТ ДЪРЖАВНО ПЪРВЕНСТВО

ВК Раковски
контакти

Мечтая да вземем медал от държавно първенство, независимо на каква възраст. Искам големите отбори, като чуят за Димитровград, да треперят. Това каза треньорът на волейболен клуб „Раковски“ Петър Ташев.

На провел се турнир от 22 до 24 март в Бургас той получи плакет от Българската федерация по волейбол. Повод бе навършен 60-годишен юбилей. Бях приятно изненадан, когато отидохме на регионалната надпревара в морския град. Наградата получих от председателя на трансферната комисия в БФВ – Пенчо Ангелов, заяви волейболният специалист.

Петър Ташев е роден на 21 март 1953 г. в Харманли. Още от трети клас започва да се занимава със спорт, първоначално  с футбол, после с борба и волейбол. Завършва спортният техникум в Пловдив и Висш институт по физкултура /ВИФ/, сега Национална спортна академия /НСА/ в София, занимавайки се само с волейбол. Става юноша на „Локомотив“ Пловдив, след това играе за отбора на Сливен и „Берое“ – Стара Загора. Има изиграни няколко мача за младежкия представителен отбор. Треньорската си кариера стартира на 30 години в Сливен, после води „Марица“ Пловдив, тимът на Шумен и „Нефтохимик“ – Бургас. От 86-та година е в Димитровград.

Разказа накратко за волейбола в града край Марица, свързан с отбора на ВК „Неохим“, който дълги години игра в елита. До 1994 година вървял много добре, но после дошли трудните години. От 2002 г. Петър Ташев решава да положи нови основи. Става треньор на наследника на ВК „Неохим“ – ВК „Раковски“. В момента развива миниволейбол /3-4 клас, 13 годишни, младша, старша и мъже. При нежния пол – мини, 13 годишни, 15 годишни, девойки. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук