ПЕТКО КАНЕВСКИ С МЕДАЛ ЗА ПРИНОС ВЪВ ФРЕНСКИЯ ПРОГРЕС

[quote]АСОЦИАЦИЯ „ФРЕНСКИ РЕНЕСАНС” ОТЛИЧАВА ПОЕТА ОТ ДИМИТРОВГРАД[/quote]

Петко Каневски е отличен от френското Общество за насърчаване на прогреса, информират от Община Димитровград. Поетът от Димитровград ще бъде удостоен със „Златен медал на френския ренесанс”, връчван от едноименната международна асоциация.

auto-bannerПризнанието за временния директор на Градската библиотека в Димитровград идва няколко месеца, след като той стана лауреат на Националната литературна награда „Пеньо Пенев” за 2016 г., присъждана от Община Димитровград.

Отличието му за принос във френския прогрес ще стане на официална церемония в Министерството на външните работи. Домакин на церемонията ще бъде Дипломатическият корпус, към министъра на външните работи. Тя бе планирана за 7 октомври. Събитието обаче ще бъде на друга дата, поради здравословни проблеми на един от основните участници, уточняват организаторите.

Демир Демирев е сред другите поети от Димитровград, получил признание от Франция. През 2012 г. той бе част от лауреатите, класиран на четвърто място в международен литературен конкурс. Стихотворението му „Нощно дърво” стигна до финала на поредното издание на поетичния конкурс „Цветни игри над Пиренеите”, провеждан във Франция. На изданието му преди 4 г. единствено той представлява България.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук