Пети положителен температурен рекорд за тази зима в региона

контакти

Пет са положителните температурни рекорди до момента за тази зима в региона на Хасково, отчетоха от Метеорологичната станция в областния град.

Последният е от днес. В 13.30 часа са измерени 22.5 градуса, а час по-късно – 22.9, като има вероятност да стане още малко по-топло до края на деня. Най-топло преди това на 6 февруари е било през 1993 г. – 18.3 градуса.

Предходният рекорд беше от вчера, когато бяха измерени 21.3 градуса, като преди това най-топло е било през 1993 г. – 21 градуса.

Втора поредна година температурен рекорд бе отчетен на 19 януари, когато термометърът показа 18.8 градуса.

На 25 декември 2023 г., са били измерени рекордните 22.2 градуса, а на 26 декември – 19.4 градуса. Рекордно високи температури бяха отчетени в края на октомври, както и в началото на декември…

Има тенденция за повече рекорди в последните десетина години, коментираха от Метеорологичната станция.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук