ПЕТИМА С ОБВИНЕНИЯ ЗА РЕКЕТ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ДРОГА

контакти

newbeautyСпециализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група, за рекет и разпространение на наркотици. Те са задържани на 5 февруари 2016 г. в Хасково и областта, при специализирана операция на ГДБОП, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Добромир Момчилов, организатор и ръководител на групата, на Вътьо Вътев, Петър Янев, Господин Димитров и Георги Ангелов, информират от прокуратурата.

Според събраните досега доказателства, групата е действала от началото на 2014 г. в две направления – предоставяне на кредити срещу високи лихви и рекетиране на некоректните платци, както и разпространение на наркотици, предимно амфетамини.

За раздаването на кредити и събирането на главниците и лихвите (често придружени със заплахи и насилие) отговаряли  Янев и Ангелов. Парите за заемите осигурявал ръководителят Момчилов, на него бил отчитан и всеки лев, взиман от „кредитополучателите“. Предоставяните кредити били различни по размер, с различен срок за издължаване и лихва, в зависимост от клиента. В един от случаите бил даден заем от 600 лв. със срок за връщане един ден и 300 лв. лихва. В друг, 50 лв. били „отпуснати“ за седмица с 50 лв. лихва, а 1000 лв. – за месец с 200 лв. лихва.

Наркодилърите на групата били Вътев и Димитров. Те също получавали дрогата от Момчилов, разфасовали я на дози в апартаментите си, продавали я на клиенти и се отчитали на ръководителя на групата.

Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата и наложи мярка за неотклонение на Добромир Момчилов, Петър Янев и Вътьо Вътев. С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на Георги Ангелов и Господин Димитров е наложена мярка „Парична гаранция“, съответно от 10 000 лв. и 2000 лв.

Установяват се и други лица, за които има данни, че са участвали или са работили по поръчение на престъпната група, уточняват от държавното обвинение.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук