ПЕСОВЕТЕ – ТЕМА НА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ

кучета
контакти

Тема на публично обсъждане ще бъде проект за изготвяне на Наредба за отглеждане на кучета, овладяване на популацията на безстопанствени животни на територията на Община Димитровград. Ще се разискват и въпроси за организация на работа и условия на отглеждане на кучета в общински приют за безстопанствени животни, съобщават от общината.

Срещата по обсъждането на проекта за изготвяне на наредбата ще се състои на 12 февруари 2013 г., от 18 часа в зала „Гроссето“. Организира го отдел „Общинска собственост, стопанска дейност, сигурност и отбранително-мобилизационна подготовка”.

От общината в края на януари решиха да подемат кампания за овладяване на уличните песове. На места се срещат групи от животните, които притесняват гражданите. Често се случва да се спускат зад автомобили или колоездачи, застрашени се чувстват родители на малки деца и възрастни хора.

По тази причина идва и дебатът и предложения проект за изготвяне на наредбата. Водени са и разговори с австрийска фондация. С нея са постигнати принципни договорки да поеме част от обслужването на четириногите. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук