ПЕРЕМ СЕ ОБЩЕСТВЕНО ПО-ЕВТИНО

контакти

По-ниски цени на услуги да заплащат гражданите, ползващи услугите на обществената пералня, реши общинският съвет. Докладна по този повод за разглеждане внесе кметът Иво Димов.

В аргументацията градоначалникът посочва, че е направено проучване за цените на сходни услуги, оптимизиране на процесите и изразходване на препарати. При добро управление това калкулиране може да доведе до печалби. Тези цени ще дадат възможност на предприятието да заработи на пълни обороти, коментира той.

Цените се определят на база килограм пране. За спално бельо цената се намаля от 2,9 лв. за кг на 1,7 лв.; хавлии, халати – от 2,5 лв. става 1,6 лв.; олекотени завивки, одеяла – 2,9 лв. – 1,7 лв.; гладене 2 лв. – 1 лв. и т. н. Единствено се запазва стойността за изпиране на килими – 2 лв. за кг. Има също отстъпка за клиенти, когато прането надвишава 80 кг на месец.

Обществената пералня стана достъпна за граждани от август тази година. Преди това дейностите бяха достъпни само за нуждите на общинските структури. При използването на услугата хората трябва да носят прането на място.

Общинското предприятие ще запази социалната си ангажираност към хората от рискови групи. Ще продължи да функционира минимум 5 години. През това време общината има задължението да запази дейността. 

[box_info]Целият свят в един екран с ТРАКИЯ КАБЕЛ www.trakiacable.net[/box_info] 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук