ПЕНЬО ПЕНЕВ КАТО КУЛТ ПРЕДСТАВИ УЧЕНИК НА НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

Изследването си, на тема: „Скулптурата на Пеньо Пенев – култово място в димитровградското пространство“, представи на научна конференция деветокласникът, от ЕГ „Д-р Иван Богоров“ – Димитровград, Добромир Зафиров.

Конференцията се проведе миналата събота, организирана от Философско-историческия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Водещата тема бе: „Теренът: традиции и иновации” в тематичната сесия. “Теренът в случки“.

DobromirPenioPenev
Добромир представя символът на скулптурата, пред едноименния Дом-музей на поета в Димитровград

Изследването на нашия участник проследява обживяването на пластиката и различните измерения на диалога й с гражданите, поколенията, с други фигури на поета от градското пространство. В него той засяга и перспективите за битуването й в хоризонта на обновената визия на музея и на Димитровград, разказа педагогическият съветник на димитровградското школо Весела Недкова.

Покана за участие на конференцията в Пловдив Добромир получи от главен асистент д-р Мария Кисикова. Това стана след среща разговор с декана на Филофофско-историческия факултет и ученици от гимназията, проведена през месец май тази година. Срещата беше в рамките на дейностите на Клуба по кариерно консултиране, ръководен от Весела Недкова.

При разработването на темата си ученикът извърши задълбочена няколкомесечна изследователска работа, в сътрудничество с главния асистент и педагогическия съветник. Тя включи поредица от срещи и разговори, наблюдения над архиви, разкодиране на символи и знаци. Изследването, получило висока оценка от специалистите, бе обобщено в презентация, представена пред аудиторията на научната конференция.

Добромир Зафиров беше единственият ученик участник в конференцията. Той получи поздрави за изследователска задълбоченост, технологични умения и смелост. В последвалата дискусия младежът се представи равностойно на останалите, ясно и аргументирано. Деветокласникът бе и единственият от участниците, удостоен със сертификат. Към него последваха покани за участие в следващи студентски форуми.

На водещата снимка: Добромир, заедно с Весела Недкова и Мария КисиковаПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук