Пеевски иска властта в ДПС

В сглобката са се разбрали за дерогацията, държавния бюджет и кворума

контакти

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски ще участва в надпреварата за избор на председател на Движението. Това, цитиран от БНТ, потвърди самият той след заседание на Централния съвет на партията.

ДПС ще избере новия си председател на конференция на 24 февруари. На заседанието на Централния съвет не присъства Ахмед Доган, което бе обяснено с това, че е болен от грип. Доган стана председател на ДПС до конференцията на партията.

Оттеглилият се от председателското място в ДПС Мустафа Карадайъ пък обяснява, че е подал оставка, за да е ясно, че той не е кандидат за председател на партията за следващия мандат. Мотивите му са да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател.

Междувременно ПП, ГЕРБ и ДПС са се разбрали за дерогацията, държавния бюджет и кворума в Народното събрание.

Дерогацията за внос на руски петрол ще бъде премахната преждевременно в две стъпки – от 1 януари спират квотите за износ, а от 1 март 2024 г. се спира окончателно вносът и преработката на руски петрол.

По бюджет 2024 са намерени възможности всички искания на ПГ на ГЕРБ-СДС и ДПС по отношение на приходите и разходите да бъдат удовлетворени.

ГЕРБ и ДПС ще участват на заседанието на Народното събрание в сряда и ще покажат, че евроатлантическото мнозинство съществува. ГЕРБ са получили гаранции от ПП-ДБ, че занапред няма да има случаи, в които някоя от двете парламентарни групи да гласува заедно с „Възраждане“, БСП и ИТН в пленарна зала.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук