ПАЯКЪТ СЕ ВЪРНА, ВДИГА КОЛИ ПО БУЛ. „РАКОВСКИ“

От днес паякът започна да вдига коли по бул. „Георги С. Раковски“ в Димитровград. По-специално – репатрирани ще бъдат автомобилите, спрели срещу бл. 38 – т. нар. полицейски, и още два блока. Първата отнесена кола бе Рено. Уверението е, че акцията ще продължи и с другите автомобили в участъка. Той обхваща периметъра от храм „Свети Димитър“ до бензиностанцията.

Както писахме миналата седмица, граждани сигнализираха, че нарушителите се подминават, въпреки забранителния знак. Тогава управителят на Общинско предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“ /ОКДПО/ Красимир Янчев подчерта, че знакът е поставен преди около две седмици, но се дава време толеранс, за да свикнат хората.

Вдигането трябваше да започне от понеделник. То се отложи с ден, защото паякът имал проблем с горивния филтър, който вече е отстранен. Междувременно, миналата седмица репатриращата кола не работеше за няколко дни, тъй като се подготвяше за зимни условия. До петък това бе направено и тя изпълняваше задълженията си по време на пазарните дни Сега, вече, машината се завръща по улиците на Димитровград.znak-zabrana

След акцията, вероятно, ще се появи друг – непредвиден проблем. Възможно е собствениците да спират колите си от другия край на булеварда, допуснаха от ОКДПО. Там има знак, забраняващ спирането и паркирането, но паякът няма разрешение да репатрира.

30 лв. трябва да се бръкне собственик, ако автомобилът му бъде закаран на наказателен паркинг. Престоят там допълнително струва 5 лв. за 24 часа, като за всяко следващо денонощие – ако не бъде потърсен – се заплащат още по 5 лв. В случай, че шофьорът пристигне, преди вдигане и потегляне на паяка – се заплаща по 15 лв.

office2 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

4 КОМЕНТАРИ

  1. Сега заради вашата сензация няма къде да си паркираме колите.Защо не снимате колите които са от двете страни на булеварда пред бл.40;42;44;46;48;41;43;45;49 и пред банка ОББ ами само пред този прословут блок с точно 5 служители на МВР в него?Сега заради някои малоумник който ви се е обадил ще трябва да си паркираме колите в зелените площи и терасите зад блока .А вие като журналисти бяхте длъжни да потърсите мнението и на другата страна от този казус, не ви прави чест.

  2. Не бяхте ли помислили за живущите в блоковете, може да се направи и интелигентно решение на този въпрос. Давам предложение- да се паркира само в часовият пояс от 19:00ч. до 8:00ч. сутринта, за да може живущите да си спират колите някъде когато не са на работа! В останалото време разбира се нека бъде забранено спирането и паркирането или да бъде платено.Надявам се управляващите да се заемат с поправката на това безумие!

  3. Е г-н К. Янчев вдигай на хората колите а те вдигат на женати краката…смешен си ,не се ли виждаш?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук