ПАЯКЪТ ОТНОВО ЛОВИ КОЛИ НАРУШИТЕЛИ

Паяк
контакти

От 7 ноември паякът пак лови коли нарушители по димитровградските улици, които са спрени на обозначените като забранени места, съобщиха от общинска администрация.

Таксата за заловените от „паяжината“ ще струва 30 лв. Тя ще падне наполовина, ако собственикът се яви непосредствено преди колата да бъде откарана.

От средата на миналата година паякът не функционираше, но вече ще вдига нарушителите. Той бе спрян със заповед на ДАИ, тъй като няма разрешително за извършване на обществен превоз. През юли т. г. е влязло решение на Върховният административен, което отменя заповедта. В мотивите на съда основният аргумент е, че преместването на паркирано превозно средство по реда на Закона за движението по пътищата не е обществен превоз на товари по реда на Закона за автомобилните превози.

Дейността се извършва от общинско предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук