Пачки с евро за 1.3 млн лева откриха в хладилен агрегат на камион

контакти

Недекларирана валута – евро, с левова равностойност 1 366 773, откриха митничари на Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната. Парите били скрити във фабрични кухини на хладилния агрегат, съобщават от Агенция Митници.

На 27 февруари на българския митнически пункт пристига влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Турция. При проверката са открити пакети с пачки евро с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 698 820 евро, с обща левова равностойност 1 366 773 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор, под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Водачът – 40-годишен турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук