ПАТРОНДАШ С 200 000 ЕВРО СВАЛИХА ОТ ЖЕНА

контакти

„Патрондаш“ с 200 000 евро, в пачки от по 50 хиляди, свалиха от тялото на гъркиня митничари на Капитан Андреево. Недекларираната валута, в размер на 391 166 лева, е открита при проверка на автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, информират от Агенция Митници.auto-banner

На митническия пункт шофьорът и пътниците заявили, че не внасят нищо за деклариране. Превозното средство и пътуващите обаче са насочени за щателна проверка. При личен преглед на една от пътничките служителка на Агенцията забелязала странна препаска, разделена на много джобове едно до друго. Приспособлението било опасано около кръста на жената под дрехите. Всеки от джобовете съдържал пакети грижливо опаковани пачки с евро. Оказало се „патрондашът“ е зареден с 400 банкноти в копюри по 500 евро.

Срещу уличената в контрабанда на валута, в особено големи размери, жена е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас. Разследването се води под надзора на Районна прокуратура Свиленград. Контрабандната валута подлежи на отнемане в полза на държавата.

В идентичен случай в почивните дни, при проверка на автобус с турска регистрация, в личния багаж на един от пътниците служителите открили 25 000 евро. Количеството иззета валута в този случай се равнява на 48 896 лева.

Само за няколко дни митничарите предотвратили четири опита за нелегално пренасяне на валута на обща стойност над половин милион лева, уточняват от Агенция Митници.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук