Паспорт за всички пътища, обеща министърът в оставка Николай Нанков

Ще се направи паспортизация на всички пътища, обеща министърът на регионалното развитие в оставка Николай Нанков, цитиран от БНР. Смята се, че тази мярка ще помогне да бъдат установени всички дефекти. Самият той заяви, че няма намерение да оттегля оставката си, защото това е акт, който е в лично качество…

По негово разпореждане, в момента се прави инспекция на всички пътища в страната. До средата на септември резултатите ще бъдат обобщени от областните пътни управления и ще се направи анализ на пътната обстановка. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ инж. Светослав Глосов, информират оттам.

Предстои да се обнародва нова Наредба за проектиране на пътища, съобщиха своевременно от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

Новата Наредба за проектиране на пътищата ще даде отговор на много от въпросите. Сред тях са по-голяма осветеност на пътни възли и кръстовища – задължителен елемент от изграждане на нови и рехабилитиране на вече съществуващи отсечки. Предвидени са повече изисквания към системите за отводняване на пътното платно, за да се предотврати събирането на вода и опасността от „аквапланинг“… Сред мерките са също не само удължаване на гаранционните срокове за пътищата, но и по-големи правомощия за възложителя, обръщат внимание от ведомството.

Споделената дотук информация дава отговор на въпроса дали в национален мащаб се предвижда промяна по отношение на инспекцията, като честота и качество например, зададен към АПИ. Припомняме, че попитахме Пътната агенция дали на територията на област Хасково има констатирани опасни пътни участъци. Отговорът бе, че в посочения регион няма участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия по републиканската пътна мрежа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук