Паспортна служба работи по изборите. Публикуваха образци на бюлетините

контакти

Областната дирекция на МВР – Хасково  ще издава удостоверения за гласуване на гражданите без валидни документи. Гишетата на паспортна служба ще работят и в изборния ден.

При провеждане на избори за кметове  и общински съветници на 29.10.2023, служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР – Хасково ще работят и на 28.10.2023 от 08:30 до 17:30 часа, и на 29.10.2023 от 08:30 до 19:30 часа, съобщават от дирекцията.

Целта е българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас. Допълнителни подробности – тук.

Междувременно Общинските избирателни комисии публикуваха одобрените предпечатни образци на бюлетините за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г. Може да ги разгледате на началните страници на комисиите, за Димитровград, например – тук, за Хасково – тукПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук