ПАСАРЕЛКАТА Е ГОТОВА, ПРЕДСТОИ ВЪВЕЖДАНЕ В ЕКСПЛОАТАЦИЯ

Пасарелката, намираща се до Неделен пазар, вече е в абсолютно завършен вид. До дни предстои тя да бъде въведена в експлоатация. Това означава, че вече Акт 15 е издаден, предстои до седмица да бъде издаден и Акт 16.

Експерти по строителство и геодезия са проверили съоръжението, правейки замервания на конструкцията, като показателите са в нормите. Проверката е водил проф. Топуров от Университета по архитектура, строителство и геодезия /УАСГ/.

След въвеждането в експлоатация, пасарелката ще бъде отворена, като през нея вече ще могат да минават пешеходците. Това ще облекчи създалото се в последно време напрежение, след ограничаване на пешеходните потстъпи. Пускането на пешеходния мост ще даде възможност да стартира процедурата по събарянето на жп надлеза. Както вече нееднократно бе заявявано, рушакането ще последва, след като пасарелката бъде готова.

Още едно такова съоръжение се изгражда зад хипермаркет „Лидл“. Там са поставени бетонните колони и е издигната металната конструкция. След като пасарелката до пазара вече е готова, работата ще продължи с пълна сила и по другата конструкция.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук