Парфюми и обувки, ментета на известни марки, уловиха на митницата

1622 парфюма и 140 чифта обувки, ментета на известни марки, уловиха на митнически пункт Капитан Андреево.

На 30 януари, на трасе вход пристига турски автобус, пътуващ от Турция през България за Румъния. Шофьорът и пътниците декларират парфюми и обувки, с логото на световноизвестни марки, които са задържани, информират от Агенция Митници.

Автобусът е насочен за проверка с рентгенова система, при която митничарите установяват зона с необичайна плътност. При последвалата физическа проверка служителите откриват в специално пригоден тайник укрити 1622 парфюма и 140 чифта спортни обувки. Продуктите са имитации на световноизвестни търговски марки, по-голяма част от които  „Chanel“, „Dior“,  „Pako Rabane“, „Armani“, „Lancome“  и „ Nike“,“New Balance“.

Контрабандните стоки са собственост на турския шофьор на автобуса. Срещу нарушителя са съставени два акта по Закона за митниците. Единия е за опит да бъдат превозени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи, а другия акт – за наличието на тайник. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство, уточняват от Агенцията.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук