Партии и коалиции – единодушни за Общинската избирателна комисия

контакти

Единодушно споразумение за състава на Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Димитровград постигнаха партиите и коалициите, представени в 44-тото Народно събрание и с избрани членове на Европейския парламент. На проведените консултации при кмета на общината Иво Димов ръководствата на местните структури на  ПП „ГЕРБ”, Коалиция „БСП за България”, Партия „ДПС”, Коалиция „Обединени патриоти”,  ПП „ВОЛЯ” и Коалиция „Демократична България – обединение” без възражения одобриха квотите в 13-членната ОИК. 

Съставът, разпределен по квоти, съгласно определено от Централната избирателна комисия решение ще е: 4 представители на ПП „ГЕРБ“, 4 представители на Коалиция „БСП за България“, 2 представители на Обединени патриоти, 1 представител на ПП „ДПС“, 1 представител – ПП „ВОЛЯ“ и 1 представител Коалиция „Демократична България – обединение“.

Участниците в консултациите се обединиха около направените предложения за състава на ръководството на Общинската избирателна комисия:

Председател – от квотата на ПП „ГЕРБ“

Зам.председател – от квотата на ПП „ВОЛЯ“

Зам.председател – от квотата на ПП „ДПС“

Секретар – от квотата на Коалиция „БСП за България“

В официалния сайт на Община Димитровград – www.dimitrovgrad.bg е създадена секция ИЗБОРИ , където редовно ще се помества актуална информация по организационно-техническата подготовка на предстоящия вот, информират от общината.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук