Партиите си стиснаха ръцете за състава на секционните комисии в Димитровград

контакти

Представителите на партиите и коалициите в 48-ото Народно събрание постигнаха консенсус за определяне състава и ръководствата на членовете на Секционните избирателни комисии в община Димитровград, във връзка с произвеждане на изборите за Народно събрание, насрочени за 2 април тази година, съобщиха от общинска администрация.

На проведените днес следобед консултации кметът на община Димитровград Иво Димов и секретарят Венета Колева запознаха представителите на парламентарно представените партии с предложението за формиране на секционните избирателни комисии. На срещата в разговорите, като представители на политическите сили, бяха Димитър Витанов, който представляваше коалицията ГЕРБ-СДС; Атанас Атанасов, като представител на „Продължаваме промяната„; Бахар Юсуф, която представлява ДПС; Венета Стоянова, като представител на „Възраждане„; Пламен Панев, в качеството си на пълномощник на „БСП за България„; Катя Панева, като пълномощен представител на коалиция „Демократична България – Обединение“ и Иван Грозев от „Български възход„.

На територията на община Димитровград броят на избирателните секции е 90. 738 ще са членовете на СИК в община Димитровград в предстоящия на 2 април вот. Най-много –  152 места в тях, ще има Коалиция „ГЕРБ-СДС“, следвана от КП „Продължаваме промяната“ със 128 места,  ПП „ДПС“ с 98 места, ПП „Възраждане”, Коалиция „БСП за България“, Коалиция „Демократична България-Обединение“ и „Български възход“ ще разполагат с 90 места в секционните комисии. Местата в ръководствата на СИК и местата за членовете се разпределят по изчислителната процедура към методическите указания за определяне съставите на СИК. Представителите на една партия или коалиция не могат да имат мнозинство в СИК. Председателят, заместник-председателят и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция. Съгласно решение на РИК – Хасково, в община Димитровград 54 избирателни секции ще бъдат с по 9 члена и 35 избирателни секции с по 7 члена. Партиите и коалициите приеха направеното предложение от кмета на общината и разпределението състава на ръководствата на СИК да е, както следва:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук