Партиите се разбраха за представителите си в секционните комисии

контакти

Представителите на партии и коалиции се разбраха за съставите на Секционни избирателни комисии /СИК/ в община Димитровград, във връзка с местните избори на 27 октомври. За целта, те бяха поканени на консултации, водени от кмета Иво Димов  и секретаря на Община Димитровград Венета Стоименова. В тях можеха да участват партии и коалиции, които имат представители в българския и европейския парламент, както и други партии и коалиции, които не са парламентарно представени.

Съставите на СИК се определят по методика за изчисление, според Изборния кодекс, който дава възможност на Общинската избирателна комисия /ОИК/, на база съответните формули, да вземе решение.  За разпределението ОИК – Димитровград взе решение  № 40, включващо и разпределение на местата на ръководствата на СИК.

Общо, местата в СИК са 741. В конкретно изражение, те се разпределят така:

ГЕРБ ще има 31 председатели, 30 зам.-председатели, 30 секретари и 155 членове – общо 246.

БСП – 30 председатели, 30 зам.-председатели, 31 секретари и 116 членове – общо 207.

„Обединени патриоти“ – 13 председатели, 13 зам.-председатели, 12 секретари, 53 членове – общо 91.

ДПС – 12 председатели, 12 зам.-председатели, 12 секретари, 55 членове – общо 91.

„Воля“ – 5 председатели, 6 зам.-председатели, 6 секретари, 74 членове – общо 91.

„Демократична България – Обединение“ – 15 членове.

На срещата, същевременно, бяха споделени различни  съобщения, за заповеди, изисквания, провеждане на предизборни срещи и др. Допълнителна информация може да се следи в секция „Избори“, на интернет страницата на Община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук