Парламентът без опозиция, до оставката на Главчев

БСП няма да влезе в пленарна зала, докато председателят на Народното събрание Димитър Главчев не подаде оставка. Това става ясно от думите на заместник-председателя на социалистите Жельо Бойчев, цитиран от БНР.

88 депутати от БСП и ДПС се включиха в подписката за оставка на Главчев, която бе внесена официално в Парламента. Чак при третия опит днес Народното събрание успя да събере необходимите 121 гласа и да започне работа. Причината бе бойкотът на депутатите от БСП, които отказаха да влязат в зала в знак на протест срещу вчерашното изгонване на лидера им Корнелия Нинова и съпартиеца Антон Кутев. Народните представители от ДПС също не се регистрираха първоначално.

Малко по-късно Нинова потвърди, че БСП напуска парламента до оставка на председателя Главчев. Тя уточни, че депутатите ще влязат в залата само при гласуването на остваката, обсъждането на вот на недоверие и на бюджет 2018. На практика, това означава, че Парламентът остава без опозиция.

Снимка: БСППолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук