ПАРИ НЕМА, ДЕЙСТВАЙТЕ, ОТГОВАРЯ НА ПИТАНЕ ЗА ВОДНИЯ ПРОЕКТ ДЪРЖАВАТА

Пари нема, действайте! И така може да се преведе отговорът на държавата на изпратено от кмета на Димитровград Иво Димов питане във връзка със средствата по междинно плащане по проект „Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа”, известен като Водния.

Средства по междинните плащания към момента няма, става ясно от писмото на ръководителят на ОП „Околна среда 2007 – 2013″ Спиридон Александров. И още: Екипът на МОСВ и УО на ОПОС работят интензивно по прилагане на мерките, насочени към възстановяване на плащанията от европейската комисия във възможно най-кратки срокове. След изтичане на корективните мерки и тяхното потвърждение от страна на одитния орган и службите на ЕК, следва плащанията по оперативната програма да бъдат възстановени.

…Приемането на решения, свързани с изпълнението на договори с изпълнители по дейностите на проекта е отговорност на бенефициента, възложител на тези договори, пояснява Александров, посочвайки и регламентите за сключване на допълнителни споразумения.

Отговорът е незадоволителен както за кмета, така и за гражданите на Община Димитровград, които понасят последиците от санкциите на Европейската комисия към сегашното правителство. Разкопаните улици, частично положените и подменени тръби, нарушеният асфалт, по никакъв начин не кореспондират с липсата на конкретика от Министерство на околната среда и водите /МОСВ/. Фирмата изпълнител не може да продължи работата си поради надвишаващите вече 5 млн. задължения. От друга страна общината не разполага с ресурс, който да покрие такива плащания. Очакваме държавата да изпълни ангажиментите си към своите граждани, контрират от общината.

office2

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук