БОРЦИ И ФУТБОЛИСТИ С ПАРИ ОТ СПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО

контакти

Футболен клуб „Димитровград – 1947“ и спортен клуб по борбаДимитровград“ бяха одобрени да получат финансиране по програма „Спорт за децата в свободното време“. Борците ще получат 2900 лв., а футболистите – 4000. Тя е финансирана от Министерството на физическото възпитание и спорта. Със заповед министър Свилен Нейков одобри 203 проекта, сред които и на нашите два отбора. Отказ за финансиране получават 78, става ясно от страницата на министерството.

Програмата се осъществява за седма поредна година и е за дейности по масов и начално обучение по вид спорт. Набират се по три групи от 15 деца. Всеки клуб е длъжен предварително да си направи списъци, както и да си избере партньор някое училище от общината. Заниманията и базата са безплатни. Могат да се включат ученици от 1 до 12 клас в зависимост от спорта. Трябва да отговарят на условията – да не са се занимавали активно със спорт и да нямат картотека в клубове. Целта е привличане на децата към активна дейност, коментира Силвия Тенчева, главен експерт на МФВС за региона.

Тя допълни, че отпуснатите пари предвиждат закупуване на уреди и пособия, които ще останат безвъзмездно за клубовете. По този начин те ще подобрят селекцията си. Част от средствата ще отидат за хонорари на спортните специалисти.

По програма „Спорт за децата в свободното време“ за област Хасково са кандидатствали 15 клуба. Одобрение получават седем – два от Димитровград, два от Харманли и три от областния град.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук