Панорама на професиите представиха възпитаници на Професионалната гимназия

Панорама на професиите представиха вчера вечерта възпитаници на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Инициативата, състояла се на площад „България“ в Димитровград, прикова вниманието на събралите се хора.

Работилница за червила, пламъци на метали, вулкан, пълнене на балони с газ, получаване на електричество от природни продукти, кулинарна изложба, наблюдаване на микроскопски препарати, представяне на грим и прически, модно ревю… бяха сред атракциите. Акцент бе светеща карта на туристическите маршрути в община Димитровград, изработена от ученици. Идеята е картата да бъде поставена на видимо място, за да е в помощ на хората, решили да пътуват по маршрутите.

Повод за организирането на събитието е 70-годишнината на Димитровград и 68 години от създаването на училището. Амбицията ни е да припомним историята на професионалното образование в Димитровград, да представим партньори, с които работим и помагат на учениците да провеждат практики в реални работни места. Също така, да представим професиите и специалностите, по които осъществява прием единствената вече професионална гимназия, заяви директорът й Румяна Монева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук