Панаир за децата идва в Димитровград

Най-големият детски фестивал „Детски панаир” ще гостува за първи път в Димитровград на 27 август, с девет творчески работилници, по повод честването на 70-тия юбилей на града . Деца и родители ще се радват на полудневна програма с напълно свободен достъп. Проектът се осъществява от Фондация „Изиарт” с подкрепата на Община Димитровград, информират оттам.

Работилници по тубизъм, кукерски маски, архитектура, стенопис, урбанистична игра, цветя от салфетки, сапунена работилница и научни експерименти ще правят децата в рамките на неделния ден от 10.30 часа в градината пред Исторически музей. Специално за събитието е изработена и игра в Историческия музей в града „Търсачи на съкровища”, която по един забавен начин ще запознае децата с културно-историческото наследство на Димитровград.

Детски панаир е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът стартира с подкрепата на Фондация „Америка за България”, некомерсиален е и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи, коментират още от общината.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук