ПАМЕТНИК: АПОСТОЛ КАРАМИТЕВ В РОЛЯТА НА ЧОВЕК ДО ТЕАТЪРА

контакти

Паметникът на актьорът Апостол Карамитев няма да се представи в роля, а като човекът Апостол Карамитев. Един от нас. Това коментира директорът на театъра Тодор Боянов. По думите му концепцията се изяснила при скорошна среща на клуб „Ротари“, кой финансира проекта. Авторът Петър Панчев трябва до края на август да представи проектите. Той няма да бъде готов за отбелязване за 60 годишнината на театъра, носещ името на любимеца на публиката. Пропуснати ще бъдат също 90 години от рождението и 40 години от смъртта на големия български актьор. Вероятно това ще стане в началото на следващата година. Според Тодор Боянов, срокът е най-късно до март-април.

В средата на юни Петър Панчев обясни, че има идея монументът да изобразява момент от постановката „Хенри Четвърти“. Виждал го седнал на геометрична форма с роба. Тази идея обаче няма да се осъществи.

На юнското заседание общинският съвет гласува положително за паметника. Главният архитект трябва да одобри схема за монтиране източно от сградата на театъра, близо до пощата. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук